2004-07-14

 


Tranåsbon Jörgen Wågenberg utvecklade en ny påhängsmotor

Jörgen ”Wågis” Wågenberg, Tranåsbo sedan barnsben, är kanske mer känd bland mopedsamlare och moppenostalgiker. Hans specialité är så kallade påhängsmotorer. Dessa utvecklades och kom i bruk i början av 1950-talet. De kallades ibland för vägens aktersnurror och var föregångarna till de riktiga mopederna.
Nestorn bland dem alla var och är fortfarande den svenska KULI-motorn. Två sådana rariteter finns givetvis i Jörgens samling. Lite mer detaljer om denna svenska skapelse redovisas i slutet av denna artikel.


Jörgen Wågenberg är lite av innovatör och nydanare och har hållit på med lite av varje hemma i garaget, men nu ska det handla om hans senaste skapelse, anpassningen av en ny modern påhängsmotor och Jörgen berättar:
Uppslaget kom när jag hade den här lilla motorn där på bänken och skulle byta redskap från jordfräs till häcksax. Stommen är således motorn till en trädgårdsmaskin, av fabrikatet Mantis, med sju olika redskap.
Jag tog motorn i handen och tittade på hålet där drivaxeln går in för de olika trädgårdtillbehören. Samtidigt låg det en del av en gammal borrmaskin på arbetsbänken. Den satte jag in, med kullager och allt, och drog åt med en skruv. Saken var klar. Den här lilla bensinmotorn skulle kunna användas till mycket mer än trädgårdsjobb.
Det här var själva grundidén säger Jörgen. Sedan satte jag igång och gjorde de här skisserna, som visar hur det skulle kunna se ut. Det var mått och annat på de olika detaljerna. Sedan var det bara att börja experimentera för att få det hela optimalt. Jag åkte till smältverket i Boxholm och köpte lämpligt aluminiumskrot för att bygga ett första motorblock.
Jag är ju själv trätekniker och undervisar i träteknik vid Holavedsgymnasiet, fortsätter Jörgen. Det här med metallbearbetning är ju inte mitt kunskapsområde så därför tog jag hjälp av min lärarkollega Karl-Erik Classon, som sedan har hjälpt mig mycket.

Nya projekt på gång
Flera cyklar med Jörgens påhängsmotor provas nu. Den som undertecknad fick grensla sitter på en 14 kg tung hopfällbar cykel för 1800 spänn. Allt kan packas ner i en resväska och tas med. Jörgen har hela tiden kontakt med Mantis generalagent och framöver kan det bli en typbesiktning. Just nu jobbar han med att ersätta den frästa drivrullen av stål med en betydligt billigare sådan i sintrat material.
Nästa projekt är redan i experimentstadiet och provkörs: att applicera motorn på en liten aktersnurra.
Idag finns nära 15 000 Mantisägare i Sverige och tanken är att en del av dem kanske också vill använda sin motor till annat än trädgårdsarbete. Tar man en vända med Jörgens påhängsmotor, som har en tankvolym på sju deciliter, så kommer man drygt två mil!

Påhängsmotorn KULI från femtiotalet
Kulimotorn, som från början hette TFA-motorn, togs fram av ingenjören Gottfried Darck från Stockholm. 1950 började AB Allmotor i Örebro att tillverka KULI-motorn.
Omkring 100 motorer tillverkas, de flesta användes för provning.

1951 blev det serietillverkning i mindre omfattning i Görtz verkstäder i Örebro och omkring 500 motorer tillverkades.
1953 blev det stora genombrottsåret för hjälpmotorn och KULI-motorn kom nu i serieproduktion hos Johnson-Verken som nu stod för hela produktionen. Den tillverkades också under namnet Rondo, för försäljning inom Konsum och PUB.
Mellan åren 1953 och 1956 tillverkas ca 4 000 motorer och priset var 450 kronor.
Namnet KULI kommer från Kina och det är namnet på de personer som drog passagerare i kärror med namnet rickshaws på Kinas gator.
Det här får mig att minnas hur vi ibland vid mina besök i Hongkong, på 1950-talet, brukade driva med den brittiska kolonialmakten. Vi hyrde varsin rickshaw, satte den springande kulin i passagerarsätet och gav oss ut i den brusande trafiken med oss själva som dragare. Det slutade dessbättre alltid med livet i behåll, men renderade alltid bötesstraff för trafikförseelse och en snorkig notis i South China Morning Post.

Text och foto: Bevan Berthelsen


Påhängsmotorn var aktuell i början av 1950-talet. Nu, 50 år senare har Tranåsbon Jörgen Wågenberg utvecklat en modern variant.

Jörgens moderna påhängsmotor ses här applicerad på en hopfällbar cykel.

Den här KULI-motorn från 1954 har Jörgen Wågenberg monterat på en modern Monarkcykel med gammalt stuk.


Mellan Vireda och Örserum ligger Moped och Motorcykelmuseum Björkenäs. Det är inget hobbymuseum utan en fantastisk samling nostalgimaskiner. Eller vad sägs om 250 mopeder, 50 motorcyklar, 60 gamla cyklar och en samling båtmotorer.Klicka bara på den här texten så länkas du till tidningsartikeln.


2008-10-08 Motorveteraner från Värnamo imponerades av Jörgens samlingar


Massor av tidningsartiklar från trakten hittar du på www.frinnaryd.com